Matvete sallad med fetaost
21.04.2017
Ingredienser:
4 portioner
200g matvete
2 morötter (100g)
2 palsternackor (100g)
2 vitlöksklyftor
100 g fetaost
1 påse blandsalad (100g)
1/2 röd lök
2 msk olivolija
1 msk dijonsenap
1 msk hounung
1 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Skala och dela morötterna, palsternackorna och vitlöksklyftorna. Blanda ihop med lite olija, salt och peppar. Och sätt in i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg.
- Koka matvetet enligt förpackningen.
- Blanda ihop olivolija, dijonsenap, hounug och vitvinsvinsvinäger till en dressing. Tillsätt salt och peppar efter smak.
- Blanda ihop rotfrukterna, matvetet, blandsalladen och dressingen. Skiva rödlöken och strö över.
- Smula över fetaosten.
Jätte god på buffe bordet!